MENU


AKTUALNOŚCI



WSZYSTKIE TERMINY SZKOLEŃ W 2011.


KONTAKT

Międzynarodowa Szkoła Barmanów i Sommelierów


ul. Wspólna 65A, 00-687 Warszawa

Tel: +48 22 425 54 66

Fax: +48 22 625 67 61

sekretariat@msbis.com



  1. »» Zapisy i dodatkowe informacje
  2. »» Formularz kontaktowy - napisz do nas!
  3. »» Mapa dojazdu
  4. »» Informacje o stronie
POZOSTAŁE KURSY I SZKOLENIA


FAKULTATYWNE WARSZTATY DLA UCZESTNIKÓW SZKOLEŃ BARMAŃSKICH (bezpłatne)


„WHISKEY” – o jej wyjątkowości przekonacie się biorąc udział w prezentacji i degustacji, a także słuchając opowieści o Jack Daniel’s, w specjalnie przygotowanej sali; za uczestnictwo wystawiamy certyfikat.


„TEQUILA” – na czas warsztatów wraz z Sierra Tequila przeniesiecie się do gorącego Meksyku, prezentacja multimedialna połączona jest z degustacją; za uczestnictwo wystawiamy certyfikat.


„KONIAK” – opowieść o tym szlachetnym trunku połączona jest z prezentacją multimedialną i degustacją; spotkania prowadzone są przez Ambasadora Hennessy; za uczestnictwo wystawiamy certyfikat.


„SZAMPAN” – wyjątkowy, elegancki i ekskluzywny taki jest Szampan, podobnie jak nasze spotkanie mu poświęcone; Ambasador Moet & Chandon prowadzi prezentacje i degustację; za uczestnictwo wystawiamy certyfikat.


„KAWY” – podczas spotkania omawiane są podstawy pracy Baristy, odmiany i produkcja kaw, uczestnicy parzą kawę korzystając z profesjonalnego sprzętu zapewnianego przez firmę Segafredo Zanetti; za uczestnictwo wystawiamy certyfikat


„CYGARA” – intensywny zapach unoszący się w sali wykładowej to charakterystyczny element warsztatów, podczas których poznacie smak cygar, dowiecie się jak są produkowane oraz jak je prezentować i podawać gościom.


„WINA” – warsztaty poświęcone są podstawowej wiedzy sommelierskiej, omawiane są odmiany i szczepy win, regiony z których pochodzą, techniki otwierania, prezentowania i podawania wina gościom.


„KLUBOWE” – uczestników spotkania zapraszamy do jednego z topowych klubów kilka godzin przed jego otwarciem na przyjecie gości; personel klubu przygotowujący stanowiska pracy opowiada o organizowaniu baru, objaśnia jak wygląda obsługa systemu kasowego czy remanent, umożliwia także przyszłym barmanom wykonanie koktajlu w warunkach w jakich przyjdzie im pracować w przyszłości.


Terminy najbliższych warsztatów sprawdź w dziale AKTUALNOŚCI


GALERIA

PRZEJDŹ DO GALERII ZDJĘĆ